Omgeving

ZooEffect WordPress plugin

waterval

OMGEVING / EXCURSIES

Java is het belangrijkste eiland van de archipel. Bandung, de hoofdstad van West-Java, was een belangrijke Nederlandse (buiten) verblijf in de koloniale tijd. In die tijd was de bijnaam “Parijs of Java” vanwege de mooie huizen, luxe hotels, café en boutiques. Vandaag de dag is een bezoek aan Bandung nog steeds de moeite waard vanwege de mooie Hollandse huizen, de bijzondere gebouwen (Art Deco, Jugendstil), om te shoppen in de factory outlets of eten in leuke restaurants.

De tocht per auto van Jakarta of Bogor, naar Lembang, kun je op 2 manieren doen. Over de hoge Puncak-Pass met zijn uitgestrekte theeplantages (6 uren) of over de nieuwe tolweg (2 1/2 uur).

Vliegen naar Bandung is tegenwoordig vrij eenvoudig, bijvoorbeeld met een rechtstreekse vlucht Amsterdam – Singapore of Kuala Lumpur en dan met Air Asia/Lion Air naar Bandung. Of een doorgaande vlucht met Malaysian Airlines van Amsterdam, via een stop in Kuala Lumpur, naar Bandung.

Vroeg in de morgen (vanwege de temperatuur) kunt u de actieve vulkaan Tangkuban Perahu ofwel de omgekeerde boot bezoeken. De Angklungschool, zijn muziekinstrumenten van bamboestokken, heeft een wereldberoemd kinderorkest en een bezoek zeker waard. En natuurlijk de prachtige theeplantages (familie Kerkhoven, Bosscha theetuinen in Malabar). Zelfs zwemmen in lavawater van de Tangkuban Parahu, in een mooie tuin met verlichting, is mogelijk.

De 18-Hole Dago Endah golf course is op 20 minuten te bereiken.

Uw excursie begint al op het moment dat u vertrekt van het hotel in Lembang.

Lembang staat bekend door zijn groentetuinen en fruit. In en rondom Lembang zijn mooie en leuke excursies te maken.

De villa heeft leuke wandel arrangementen uitgezet o.a. naar de Maribaya waterval.

TRAVEL SERVICES

Excursies, huur auto, reizen op maat door Indonesië

Autohuur voor sightseeing (maximaal 6 personen)

Per dag (9 uur)

Per ½ dag

Inclusief chauffeur, tol, benzine en maaltijden chauffeur. Prijzen op aanvraag: villavenetys@hotmail.com

Autohuur voor ophalen/brengen vliegveld Jakarta en vliegveld/treinstation Bandung is mogelijk. De manager kan voor u de treintickets regelen, bijv. naar Yokyakarta.